Børn/ babyer KST

Kranio-Sakral Terapi er en helt naturlig og meget blid behandlingsform for børn, babyer, teenagere og voksne til at sænke kroppens stressniveau og finde frem til den rigtige fysiske form og facon.

Allerede når vi kommer til verden, udsættes kroppen for overlast. Først presses kraniet ned gennem den snævre fødselskanal. Efterfølgende trækkes der, for at frigøre den lille krop. Det synes umiddelbart naturligt, da nakken godt kan tåle de belastninger, den udsætte for ved en normal fødsel, men udsættes nakken for uhensigtsmæssige træk og vrid, kan der opstå funktionsforstyrrelser og fejlstillinger i forhold til bl.a. kraniet, nakkehvirvlerne og korsbenet. Dette kan give nedenstående følgevirkninger på kort eller længere sigt:

– Hovedpine og stress

– Søvnproblemer

– Kolik og fordøjelsesproblemer

– Hyperaktivitet og ADHD (DAMP)

– Motoriske problemer

– Tourettes (Tics)

– Tandproblemer, tandstilling, skæren tænder

– Indlærings- og koncentrationsbesvær

– Spændinger i mave, nakke eller rygmuskler

– Øre- næse- og halsproblemer

– Sutteproblemer

– Fladt baghoved

– Sengevædning

– Allergi

Lidt baggrund for årsager til følgevirkninger.

Når der presses, vrides og trækkes for hårdt under fødslen, kan kraniet og rygsøjlen på et barn / baby ikke finde tilbage til sin rigtige facon igen. Det kan f.eks. medføre et asymmetrisk tryk på hjernen, som så ikke fungerer optimalt.

Det kan også afstedkomme, at den store nerve, ”Nervus Vagus”, der går ud mellem kraniet og 1. nakkehvirvel, bliver klemt. Det går ud over barnet og babyens kropsfunktioner, fordi nakkespændinger vil begrænse blodtilførslen og nervernes signaler til både krop og hjerne.

Kranio-Sakral Terapien omfatter særlige teknikker til nyfødte og børn med fødselsskader.

Behandlingen kan lette eller helt fjerne de fleste følgevirkninger. I mange tilfælde vil forældre opleve mærkbare resultater efter første eller ganske få behandlinger med kranio-Sakral Terapi. Behandlingen kan startes kort efter fødslen….jo før des bedre for barnet.